Nicolet Bekker

Mobiel 06-16318858

E-mail info@studiomireau.nl

Portfolio

Woonhuis

Foto’s volgen binnenkort !

Woonhuis Amsterdam. Architectuur/gebouw Olaf Gipser. CPO project, samen (groep van 10 inschrijvingen) een appartementen complex bouwen.

De uitdaging was de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten en een mini loft gevoel te creëren.

Er zijn meters gecreëerd door het dieper maken van de vide, waardoor daar 2 slaapkamers boven elkaar en een kleine bibliotheek gesitueerd konden worden. Door de extra uitdieping is er een woonoppervlak ontstaan van 95m2. Met deze ingreep ontstaat in de hoge hal een “binnenstraat” effect. Deze wordt mooi benadrukt door kunstwerken aan weerszijden.

In de hoger liggende tuin is een patio gemaakt, in lijn met het uitdiepen van de vide. Hierdoor heeft de slaapkamer beneden ook aangenaam daglicht en een prettig uitzicht. In de tuin zijn 2 kasten in red ceder gemaakt met opbergfunctie, maar ook om meer “natuur” gevoel te creeëren op de drukke, stadse locatie.

In het appartement zijn diverse trap-achtige meubels geplaatst die ook een opberg, werkplek of expositie functie hebben. Als basismateriaal voor alle meubels en kasten is pools grenen met whitewash gebruikt.

Momenteel worden nog de keuken en badkamer afgerond. Binnenkort foto’s online!

2016-2019..

Date:
Architect:

Nicolet Bekker