Nicolet Bekker

Mobiel 06-16318858

E-mail info@studiomireau.nl

nicolet
bekker

Interieurarchitect (architectenregister)
Workshops Co-design

Studio Mireau ontwerpt creatieve woon- , werk- , maak- , en ontmoetingsplekken. Mireau staat voor een onderzoekende, speelse manier van kijken en (samen)leven en we maken graag interieurs die dat uitstralen. We zoeken naar slimme ruimtelijke oplossingen met een poëtische touch, passend bij een divers scala van opdrachtgevers. Wat deze opdrachtgevers gemeen hebben is de voorkeur voor een open ontwerp benadering, waarbij hun eigen input gewaardeerd en gebruikt wordt. Het proces is hierbij even belangrijk als het eindresultaat.

Belangrijke ingrediënten in onze aanpak zijn : Balans , Authenticiteit en Geborgenheid.

Balans : samen kijken we naar knelpunten en (visuele) obstakels, zodat alle functies een logische plek krijgen. We ontwerpen graag compacte ruimtelijke oplossingen met gecombineerde functies. In de uitwerking werken we zo mogelijk met hergebruik, restpartijen, duurzame materialen en vintage objecten.

Authenticiteit : in ieder project besteden we aandacht aan het integreren van een persoonlijke signatuur. In de beginfase werken we nauw samen met de klant om originele ideeën en wensen op te halen. We noemen dit Co-design. De vorm van Co-design is afhankelijk van de voorkeur en mogelijkheden van de klant. Lees hier meer over in onze werkwijze.

Geborgenheid : in ruimtes waar veel gebeurt zijn rust, privacy en thuisvoelen belangrijk, zowel ruimtelijk als in het kleur- en materiaalgebruik. We kijken samen wat hiervoor de beste oplossingen zijn. We gebruiken hier niet alleen onze ontwerp ervaring bij, maar ook inzichten uit omgevingsgericht onderzoek.

Studio Mireau is opgericht in 2019 door Nicolet Bekker. Ze werkt sinds 2010 als zelfstandig interieurarchitect en heeft een netwerk van specialisten waarmee ze samenwerkt aan grotere projecten. Studio Mireau begeleidt het hele proces van ontwerp tot en met uitvoering (zie werkwijze), maar werkt ook samen met door de klant aangedragen partijen.

Naast interieurarchitect is Nicolet Bekker ook docent in het maakonderwijs en geeft workshops bij diverse scholen en instellingen. Deze ervaring past ze toe in haar interieurprojecten. Als onderdeel van het ontwerpproces kan de klant kiezen voor een inspiratiesessie of workshop, passend bij Co-design. Er kan zelfs samen met de klant een object ontwikkeld en gemaakt worden. Voordeel van deze werkwijze is dat de ontwerpvraag vanuit meerdere invalshoeken bekeken wordt. Zo ontstaat draagvlak voor de keuzes die gemaakt worden en een op maat gesneden, persoonlijk interieur waar mensen lang plezier van hebben.

Meer over designworkshops is te zien en lezen op www.designskills.nl

Ik kom graag langs voor meer informatie over Studio Mireau. Neem contact op: 0616318858 of info@studiomireau.nl